Историята на Д-р Бекман

Историята на Делта Пронатура, в това число и на Д-р Бекман, започва през 1934 г. в една аптека в Берлин. Успехът идва през седемдесетте в Ной Изенбург.

1971

Компанията претърпява преструктуриране в областта на почистващите и измиващите агенти, като превес взимат препаратите, наречени Stain Devils

1972

Първите препарати Stain Devils помагат в почистването на немските домакинства.

1976

С Хайнер Бекман, трето поколение поема управлението на семейния бизнес.

1980

Препаратите Stain Devils се рекламират за първи път по телевизията.

Historie Fleckensalz

1984

Фосфатите в детергентите са официално забранени. Солите срещу петна на Д-р Бекман бързо се превръщат в най-доброто решение за сивкаво пране и лошо изпиране на дрехите. Ражда се брандът Д-р Бекман.

Fleckenteufel

1985

Препаратите Stain Devils и солите срещу петна на Д-р Бекман са успешно представени и на други пазари в Европа. Днес, компанията e символ на чистота в повече от 80 страни по целия свят.

1986

Продуктите Stain Devils, соли срещу петна, цветоулавящи препарати и впоследствие продуктите за предварителна обработка на прането се обединяват под шапката на д-р Бекман със собствено лого.

1991

Първите почистващи препарати за домакинството са представени на пазара.

1995

„Времето беше подходящо за върховно постижение в почистването на домакинството“: с гела за почистване на фурна, Д-р Бекман представи препарат, който е без аерозоли и по този начин демонстрира потенциала си още веднъж. Днес, препаратът за почистване на  повърхности като универсален препарат, препаратите за почистване на неръждаема стомана и стъклокерамика, също както и почистващите препарати за домакински уреди, демонстрират експертния опит на продуктите на Dr. Beckmann, когато става въпрос за грижа за цялото домакинство.

2001

С разширяването и развитието си, компанията се прелокира в Егелсбах. Двамата директори – Хайнер Бекман и Герхард Краус – продължават успешно да ръководят компанията. 

 

2005

С цветоулавящите кърпички, Д-р Бекман е на път да достигне ново върхово постижение, този път в сферата на прането. Мотото тук е „Пране без проблеми и обецветяване“

2010

Философията на Д-р Бекман е ясно изразена с новото твърдение на бранда: „Когато ние кажем, че е чисто, значи е абсолютно чисто!“

2011

Препаратите Stain Devils празнуват своята 40 годишнина. Поздравления се изпращат от цяла Европа.

2013

За трети път Д-р Бекман получава награда като топ бранд от хранителната индустрия. Семейният бизнес в Егелсбах побеждава конкуренцията със своя бранд Д-р Бекман, когато се състезава за наградата Hessian Export Award в категорията „ Иновативни експортни стратегии“.

2015

За четвърти път марка Dr. Beckmann е удостоена с наградата „Топ марка“ от хранителната индустрия. Отново наградата е спечелена благодарение на ефикасността на продуктите ни за премахването на различни петна – сферата, в която ние сме познати като утвърдени специалисти.